Καλωσήλθατε στο Κέντρο Ολιστικής Ιατρικής!

Ωράριο : Δευτ. Τετ. Παρ: 08:30-18.00 και Τρ. Πέμ.: 11:30-20:00

Τηλ.: 210 2628639
Διεύθ.: Λεωφ. Μεσογείων 303, Χαλάνδρι

Κατηγορία: Εξέταση Οξειδωτικού Στρες

Εξέταση Οξειδωτικού Στρες

Μεγάλο μέρος της ερευνητικής κοινότητας ασχολείται με την έρευνα μεθόδων επιβράδυνσης της γήρανσης και της αναστολής της εξέλιξης των εκφυλιστικών ασθενειών, όπως καρδιοπαθειών, του καρκίνου, του σακχάρου (σακχαρώδη διαβήτη), αθριτικών και άλλων παθήσεων.

Διαβαστε περισσότερα...

Οξειδωτικό Στρες: Η σημασία του στην παθογένεια του Σακχαρώδους Διαβήτη

Τα τελευταία χρόνια ένα νέο πεδίο έρευνας που έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον στον τομέα της ιατρικής, αφορά το ρόλο των ελευθέρων ριζών οξυγόνου στην παθογένεια διαφόρων νοσημάτων, όπως του Σακχαρώδους Διαβήτη.

Διαβαστε περισσότερα...

Αντιοξειδωτική διατροφή

Η διατροφή και ο τρόπος ζωής ενός ατόμου παίζει σημαντικό ρόλο στη συνολική υγεία και την προσωπικότητά του. Η διατήρηση μιας ισορροπημένης διατροφής που αποτελείται από όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά είναι πολύ σημαντική για ...

Διαβαστε περισσότερα...

Η παχυσαρκία ένοχη για οξειδωτικό στρες και καρδιαγγειακά νοσήματα

Η παχυσαρκία αποτελεί σήμερα, μια σοβαρή απειλή για την υγεία που προσλαμβάνει μορφή επιδημίας. Στη χώρα μας τα ποσοστά παχυσαρκίας βρίσκονται σε πολύ υψηλά επίπεδα, που πλησιάζουν εκείνα της Αμερικής, ενώ ειδικά τα ποσοστά της ...

Διαβαστε περισσότερα...

Οξειδωτικό Στρες και Άσκηση

Τα τελευταία χρόνια πολλές επιστημονικές μελέτες αναδεικνύουν την επίδραση της άσκησης στα επίπεδα οξειδωτικού στρες. Μια σημαντική ομάδα που έχουν συνήθως αυξημένα επίπεδα οξειδωτικού στρες, είναι οι ασκούμενοι που κάνουν συστηματική άσκηση.

Διαβαστε περισσότερα...