Καλωσήλθατε στο Κέντρο Ολιστικής Ιατρικής!

Ωράριο : Δευτ. Τετ. Παρ: 08:30-18.00 και Τρ. Πέμ.: 11:30-20:00

Τηλ.: 210 2628639
Διεύθ.: Λεωφ. Μεσογείων 303, Χαλάνδρι

Κατηγορία: Θεραπευτική Άσκηση

Έλεγχος Βάρους

Η παχυσαρκία είναι μία νόσος με σημαντικές για την υγεία συνέπειες. Σε πολλές μελέτες έχει αποδειχθεί ότι μειώνει το προσδόκιμο επιβίωσης και την ποιότητα ζωής του πάσχοντα. Είναι ένας σημαντικός παράγοντας κινδύνου για καρδιαγγειακά νοσήματα, ...

Διαβαστε περισσότερα...

Βελτίωση Αθλητικών Επιδόσεων

Μέχρι τη δεκαετία του ’60 οι επαγγελματίες αθλητές και οι ειδικοί που ασχολούνταν μαζί τους πίστευαν ότι οι μεγάλες επιδόσεις επιτυγχάνονται με σκληρή προπόνηση. Αργότερα, την δεκαετία του ’70 έγινε γνωστή και η σημασία της ...

Διαβαστε περισσότερα...

Η ευφορία του μαραθωνοδρόμου

Τα οφέλη της άσκησης, και ειδικά της αερόβιας άσκησης, είναι τεράστια. Η συχνή άσκηση είναι ωφέλιμη, τόσο για την πρόληψη, όσο και για την αντιμετώπιση πολλών παθήσεων και καταστάσεων, τόσο σωματικών, όσο και ψυχικών.

Διαβαστε περισσότερα...

Η συχνή άσκηση διατηρεί την καρδιακή μάζα

Τον Απρίλιο του 2011, στο Παναμερικανικό Συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρίας Καρδιολογίας δημοσιεύθηκε μία μελέτη που αποδεικνύει ότι "δεν σταματάμε να παίζουμε επειδή γερνάμε, αλλά γερνάμε γιατί σταματάμε να παίζουμε".

Διαβαστε περισσότερα...

Προβλήματα υγείας που σχετίζονται με την έλλειψη άσκησης

Η γυμναστική και ένας ενεργός τρόπος ζωής επιδρά ευεργετικά στην υγεία ποικιλοτρόπως. Αντίστροφα, η έλλειψη γυμναστικής είναι επιβλαβής στην γενικότερη υγεία του ατόμου και επηρεάζει πολλά προβλήματα υγείας.

Διαβαστε περισσότερα...

Αγνοώντας τον ελέφαντα στο δωμάτιο!

Υπάρχει αυτός ο ιδιωματισμός στην αγγλική γλώσσα που σημαίνει ότι παραβλέπουμε ένα πολύ σημαντικό θέμα και ασχολούμαστε με θέματα πολύ μικρότερης σημασίας και ταιριάζει πολύ στον τρόπο που εξασκείται η ιατρική καθημερινά στο ιατρείο.

Διαβαστε περισσότερα...