Ηλεκτρονικά Βιβλία

Ο ιατρός Στέλιος Πανταζής, έχει συγγράψει τα παρακάτω ηλεκτρονικά βιβλία.

Συμπληρώματα Διατροφής για Αθλητές

Γιατί οι αθλητές αναζητούν βοηθήματα; Θεωρούν ότι δεν τρώνε σωστά ή δεν ακολουθούν έναν σωστό τρόπο ζωής (ξενύχτια, αλκοόλ κτλ.). Μπορούν, όμως, μερικές βιταμίνες να διορθώσουν τέτοια ελλείμματα; Θεωρούν ότι οι διατροφικές τους ανάγκες είναι μεγαλύτερες λόγω των σκληρών προπονήσεων. Ίσως ναι, αλλά πριν στραφούν στα βοηθήματα, ζήτησαν τη βοήθεια ενός ειδικού αθλητικού διατροφολόγου; Θεωρούν ότι μερικά σκευάσματα -βοηθήματα βελτιώνουν τις επιδόσεις. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί, αλλά ποια και πότε;

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε το βιβλίο

Αθλητική Διατροφή Στην Πράξη

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να προσπαθήσει κάποιος να μειώσει το σωματικό του βάρος και συνολικά όλοι ονομάζονται «δίαιτες» ή «διατροφές». Για τον αθλητή αντοχής, όμως, υπάρχει μόνο μία δίαιτα: η υδατανθρακική. Η υδατανθρακική διατροφή χαρακτηρίζεται από αυξημένη λήψη υδατανθράκων και προσφέρει σημαντικά οφέλη στις επιδόσεις ενός αθλητή αντοχής.

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε το βιβλίο

Διατροφή και Υγεία

Τις τελευταίες δύο δεκαετίες έχουν οργανωθεί πολλοί αγώνες, που βάζουν σε μεγάλη δοκιμασία τα όρια του ανθρώπινου οργανισμού. Μαζί με τη δοκιμασία επανεμφανίστηκε μια κατάσταση που ήταν γνωστή από παλιά, αλλά η «φήμη» της απογειώθηκε τα τελευταία 20 χρόνια: η υπονατριαιμία. Η σωστή πληροφόρηση είναι ο μόνος τρόπος πρόληψης αυτής της δυνητικά θανάσιμης κατάστασης.

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε το βιβλίο

Εισαγωγή στη Διατροφή

σοι ασχολούνται με αθλήματα αντοχής θα πρέπει σχετικά με τη διατροφή τους να έχουν στραμμένη την προσοχή τους στους υδατάνθρακες. Η επαρκής κατανάλωση υδατανθράκων θα καλύψει τις ανάγκες των μυών τους σε γλυκογόνο και γλυκόζη πριν και κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Επίσης, η έγκαιρη κατανάλωση υδατανθράκων μετά την προπόνηση θα συμβάλει στην ανάρρωση των μυών και στην αναπλήρωση της ενέργειας. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι να γνωρίζουν οι αθλητές ποιος είναι ο ιδανικός τύπος υδατάνθρακα που πρέπει να καταναλώσουν ανά πάσα στιγμή και ειδικά σε σχέση με την προπόνησή τους.

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε το βιβλίο

Αφυδάτωση και τρόποι Ενυδάτωσης

αφυδάτωση είναι ο μεγαλύτερος εχθρός του αθλητή και η σημαντικότερη διατροφική του ανησυχία. Δεν μειώνει μόνο τις επιδόσεις, αλλά σε ακραίες περιπτώσεις μπορεί να απειλήσει την ίδια του τη ζωή. Παράλληλα, συμβάλλει ως ανεξάρτητος παράγοντας κινδύνου σε πολλές άλλες καταστάσεις, όπως θα δούμε παρακάτω.

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε το βιβλίο

Τεστ Διατροφικής Δυσανεξίας

Πριν από πολλούς αιώνες ο φιλόσοφος Λουκρήτιος είπε ότι «η τροφή του ενός μπορεί να είναι το δηλητήριο ενός άλλου». Αυτή είναι η αρχή της διατροφικής δυσανεξίας, δηλαδή τροφές που μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στην υγεία.

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε το βιβλίο

Τι είναι τα ηλεκτρονικά βιβλία;

Ηλεκτρονικό βιβλίο (ή ψηφιακό βιβλίο, αγγλικά: e-book) είναι ένα βιβλίο σε ψηφιακή μορφή που εκδίδεται με σκοπό την ανάγνωσή του σε ηλεκτρονικό αναγνώστη, σε υπολογιστή ή άλλη ηλεκτρονική συσκευή. Παρόλο που μπορεί να διατίθεται και σε τυπωμένη εκδοχή ή να συνιστά ψηφιοποίηση ενός ήδη τυπωμένου βιβλίου, το ηλεκτρονικό βιβλίο δεν προϋποθέτει αναγκαστικά και ένα αντίστοιχο τυπωμένο βιβλίο.

Τι θα χρειαστώ;

Τα ηλεκτρονικά βιβλία σήμερα είναι στη μεγάλη τους πλειονότητα αρχεία ePUB, Portable Document Format (pdf) και Mobipocket. Διαβάζονται είτε με εξειδικευμένες συσκευές με οθόνες ηλεκτρονικού χαρτιού, τους ηλεκτρονικούς αναγνώστες, είτε σε υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα. Ένα τέτοιο πρόγραμμα θα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

Adobe pdf reader

Ρ
Ω
Τ
Η
Σ
Τ
Ε

Μ
Α
Σ